14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj16 poliţişti comunitari au ajuns şomeri

16 poliţişti comunitari au ajuns şomeri

Mai mulţi poliţişti comunitari din oraşul Rovinari au rămas fără un loc de muncă după ce reprezentanţii conducerii Complexului Energetic (CE) au renunţat la serviciile lor. Şeful acestora susţine că reprezentanţii CE au încălcat legea.

 

GORJ. 16 poliţişti din cadrul Poliţiei Comunitare Rovinari, judeţul Gorj, au intrat în şomaj de pe 15 ianuarie. La sfârşitul lunii decembrie, Complexul Energetic Rovinari a renunţat la cei 60 de poliţişti comunitari care efectuau serviciul de pază, oamenii rămânând pe drumuri. Dumitru Bengulescu, şeful Poliţiei Comunitare Rovinari, a declarat că 34 dintre cei 60 de poliţişti s-au angajat în altă parte: „34 de poliţişti comunitari au reuşit să se angajeze chiar la firma cea nouă, care a fost desemnată să asigure paza complexului. Ceilalţi au fost în preaviz, însă, cu ajutorul primarului Filip, pe zece dintre ei i-am luat în cadrul serviciului de pază al oraşului. Din păcate, au mai rămas 16, care se află în şomaj, începând cu 15 ianuarie“.

„De la 1 ianuarie nu a mai fost reînnoit contractul dintre Complexul Energetic Rovinari şi Poliţia Comunitară, complexul preferând să colaboreze cu o firmă privată care asigura o parte din serviciile de pază. De mai bine de 14 ani, poliţiştii comunitari au fost cei care au păzit complexul“, a afirmat Dorin Filip, edilul oraşului Rovinari.

 

Bengulescu: „Nu a avut loc o licitaţie pentru atribuirea pazei“

 

Principala nemulţumire a poliţiştilor comunitari este că serviciile noii firme de pază au fost contractate ilegal: „Trebuia să ne anunţe cei de la complex că se va organiza o licitaţie. Dar, de fapt, nu a avut loc nici o licitaţie şi au apelat la atribuirea directă a serviciilor de pază acelei firme, care se pare că este din Bucureşti. Este ilegal ce au făcut şi le-am cerut prin mai multe adrese să îmi spună ce s-a întâmplat. S-a încălcat legea, pentru că valoarea contractului pe un an este de opt miliarde de lei vechi şi trebuia organizată o licitaţie pentru desemnarea firmei care va asigura paza în 2008“, a afirmat Dumitru Bengulescu, şeful Poliţiei Comunitare Rovinari. Acesta susţine că a înaintat mai multe adrese către complex şi către Ministerul Economiei şi Finanţelor şi Autorităţii Naţionale pentru Achiziţiile Publice: „Aştept un răspuns de la comisia de organizare a licitaţiilor din cadrul complexului, apoi intenţionez să depun o plângere penală împotriva lor. Nu au respectat legea, trebuia să mă cheme la licitaţie şi să-mi ofere acest drept“. Bengulescu a afirmat că va aştepta răspunsul de la reprezentanţii CER şi apoi va acţiona potrivit legislaţiei în vigoare. Laurenţiu Ciurel, directorul Complexului Energetic Rovinari, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS